Egede Yaşam Dergisi

Detaylarla mükemmelleşen mutfaklar


BODRUM MUTFAK
Bodrum'un hazır mutfak üretimi yapan ilk firmalarından olan Bodrum Mutfak ile ilgili sorularımı Bodrum Mutfak Mobilya Kurucusu Mustafa Güneri yanıtladı.

 

Bodrum Mutfak Mobilya'nın kuruluş hikâyesi nedir?

Denizcilik mesleğinden sonra ayakları karaya basan, kendi kökleri üzerinde büyüyüp genişleyecek bir marka hedefi ile 27 yıl önce mutfak mobilyası işine başladım. Bodrum'da hazır mutfak üretimini ilk yapan firmalardan biri olduk. Sonrasında kendi işçilik ve hünerimizi sergileyebileceğimiz masif bölümünü de bünyemize katarak hazır ve modüler sistemden bağımsız, özgür mutfaklar tasarlamaya başladık. Standart, üretimin kalite kıstaslarını korumak markamız için vazgeçilmez olsa da fikri ve tasarımı asla standarda bağlamama kararı alarak, butik üretim ve hizmet anlayışını o yıllarda benimsedik. 2003 yılında mobilya kategorisini de bünyemize taşıyarak genişleyen talep üzerine 700 metre kare alan içinde gerçekleşen üretim, 7000 metre kare üretim parkuruna sahip Entegre Üretim Tesisi'ne dönüştü. Tüm bu modern tasarım ve kaliteli üretim anlayışımızla Bodrum'da doğduk, Türkiye'de büyüyoruz. Yalnızca Türkiye'de değil yurtdışında da müşterilerimize en iyiyi, en farklı hizmeti sunmaya devam etmek istiyoruz. Hedefimiz sürdürülebilir ihracat alt yapımızı hızlandırarak katma değer odaklı ihracat ağımızı kurmak. Bu doğrultuda bazı ülkelerden bayilik teklifi aldık. Gerekli çalışmaların ardından Avrupa pazarında da adımızdan söz ettirmeyi hedefliyoruz. Bodrum Mutfak Mobilya kurum kültürünü ve manifestosunu benimseyerek, aynı kaliteyi Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacağımız bayi ağı yatırımları için çalışmalarımıza başladığımızı söyleyebiliriz.

 

Ürünler hangi bazlar dikkate alınarak tasarlanıyor? Ne tarz projeler geliştiriliyor?
Modern tasarım anlayışını ve işlevselliği bir araya getirerek alan ölçüsü ile beklentileri en doğru oranda buluşturuyoruz. Kolay kullanılanımı ve tasarım detayları ile keyif ve paylaşım temalarını başrole taşıyoruz. Küçük alanlarda optimum kullanıma odaklanılırken, büyük alanlarda işlevselliğin yanında çekiciliği artıran unsurlara yer veriyoruz. 'Mükemmellik detay değildir, detaylar mükemmeli yaratır' bunu biliyoruz. Kişiye özel ve kullanıcı ihtiyaçlarına uyumlu detaylarla mükemmelleşen mekanlar tasarlıyoruz. Üretim ve malzeme kalitesi, yaratıcı tasarım anlayışını destekleyen hizmet felsefesi ile mutfaklarda farklı beklentileri tek bir çatı altında karşılıyoruz. Kalite ve işçiliğin ispatı uzun yıllar kullanılır olmasıdır. Bugün ilk müşterilerimizin evlerinde hala mobilyalarımızın olmasının ve tavsiyeleri ile sonraki kuşaklara da hizmet sunmanın gururunu yaşıyoruz. Doğru karar değer katar.


2023 mutfak trendlerinden bahseder misiniz?
Hayatın hızlı temposunda evde geçirilen her anın telaştan uzak ve güven dolu beklentisi ile mekan tasarımlarında keyif ve paylaşım temaları başrole taşındı. Keyif odaklı kurguları başrole taşıyan samimi, rahat ve doğal ambiyanslar içerisinde ahşap dokular, büyük resmi tamamlayan önemli detaylar ile birleşiyor. Salon ile birleşen mutfaklarda esneklik sağlayan ve mekanı istediğiniz şekilde kullanmanıza olanak tanıyan hareketli ada ünitesi gündelik yaşamı kolaylaştıracak, düzen sağlayacak, pratik ve hızlı çözümler sunuyor. Yemek hazırlamayı, pişirmeyi ve düzen kurmayı kolaylaştıran detaylarla donatılmış mutfakların salon ile beraber planlanması mekanın daha geniş algılanmasını sağlıyor. Modern tasarım anlayışını ve işlevselliği bir araya getiriyor. Zaman ve yer kazandıran raf sistemleri ile zenginlik kazanan dolaplar, anti-bakteriyel tezgah ve görselliği ön plana çıkaran açık sistem raf bölmeleri en rahat olduğumuz ve en çok vakit geçirdiğimiz yaşam alanlarımızı güzelleştirmeyi hedefliyor. Ahşabın kokusu ve dokusunu tarzı tamamlayan aksesuarlar ve davetkar tasarım çözümleri ile buluşturan country mut- fak tasarımlarının modası geçmiyor. Yeni eğilimler, modası geçmeyen ama nostalji ve sıcaklık veren tonlar ile modern mobilyada yerel unsurların öne çıktığı tasarımlardır. Bodrum Mutfak Mobilya'da zamana uygun ve zamansız olarak tasarlanan mutfak modelleri natüralist ahşap dokuları, toprak tonları, huzur veren sade renkleri ve modern çizgilerin birleşimi ile bize hayatın özünü hatırlatan bir kurgunun altını çiziyor.

 

Kameriye mutfak Bodrum Mutfak Mobilya, misafirlerini açık havada ağırlamak isteyenler için Kameriye mutfak modelini tasarladı.

 

Flora Mutfak

Fonksiyonelliği zevk ile kombinleyen Flora; baharın aydınlatan ışığını beyaz, toprağın uyanışını ve tabiatın canlanışını yeşil tonları ile vurguluyor.